Een referentie om trots op te zijn

SBRCURnet ontwikkelt bouwkennis en stimuleert innovatie via projecten, legt opgedane kennis vast en verspreidt deze kennis. Ten behoeve van bouwers organiseerde SBRCURnet een webinar over het samen met bewoners ontwerpen en bouwen. Zij kozen mij als webinarhost en ik kreeg na afloop de volgende feedback van de projectmanager:

 

Hallo Judith,

De eerste kennismaking vond plaats op de vrijdag voorafgaand aan het webinar. Dit moment heb ik al heel waardevol ervaren. Het heeft mijzelf opnieuw op scherp gezet, en de tips over de opbouw van de presentatie waren erg zinvol. De rode draad door het verhaal is er absoluut beter door geworden. Maar behalve de inhoudelijke aspecten, had het voorbereidende gesprek ook als meerwaarde dat het mij en mijn collega’s een boel onrust en onzekerheid heeft weggenomen. Het is toch spannend, zo’n eerste webinar (voor mij).

Na het voorbereidende gesprek had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou komen. Ik had het voor mijzelf weer allemaal op een rij. En ongeacht of het waar is of niet: het onderwerp leek jou zodanig te interesseren dat ik zeker van was dat het op een leuke manier gepresenteerd zou worden. Niet statisch en zakelijk, maar vol interesse in het onderwerp. Dat is natuurlijk veel boeiender om naar te kijken.

meerwaarde

Jouw meerwaarde in de studio begon al voor de uitzending, bij het ontvangst van de sprekers. Je hebt ze op hun gemak gesteld en meegenomen door het verhaal. Jij was de webinar-expert voor hen. En ze hebben het volledig aan jou durven overlaten. Je wist goed door te vragen: echt een gespreksleider. Tijdens de uitzending zelf, bleek je goed te zijn in het multitasken. Want er werd best veel van je gevraagd: de inhoud van het webinar bewaken, de tijd in de gaten houden, kijkersvragen behandelen, het webinar boeiend houden, … etc. Je had het allemaal onder controle.

De grootste bewondering had ik voor het feit dat het onderwerp voor jou geheel nieuw was, en je toch op het juiste moment de juiste vragen wist te stellen. Je was niet alleen presentatrice, maar ook journalist. Wat ik aanvullend erg goed vond, was de rust die je uitstraalde.

Uit jouw houding en jouw aanpak bleek al heel snel dat jij de expert / professional bent en dat we het helemaal aan jou kunnen overlaten. Tijdens de voorstelronde, stelde jij de spreker voor. Toen was direct duidelijk dat je jouw huiswerk heel goed had gedaan. Je praat duidelijk, je bent geïnteresseerd, je kent je eigen kwaliteiten. Hoe kan ik dan nog verbeterpunten meegeven?

improviseren

Ik vond het erg prettig werken met jou als host. Je hebt het webinar zodanig goed weten te sturen, dat alles wat aan bod moest komen (inhoudelijk) ook daadwerkelijk verteld is. En je hebt op de juiste momenten weten te improviseren, zoals op het einde toen bleek dat er niet voldoende tijd meer was om de laatste sheets te behandelen. Je hebt besloten deze achterwege te laten. Een andere keuze was geweest om er nog snel door heen te gaan, maar ik ben blij dat je dat niet gedaan hebt. Het was een sterk verhaal en het zou erg zonde zijn geweest om het op die manier af te raffelen.

 

Wat ontzettend aardig dat zij zoveel aandacht heeft besteed aan deze feedback. Er stond uiteraard ook een leerpunt voor mij in. Dat heb ik in mijn oren geknoopt!

Deze opdracht heb ik gekregen dankzij Company Webcast, die de hele uitzending ook verzorgde. Voor een professioneel, meercamera webinar kun je terecht in hun studio’s in Capelle en Amsterdam.

Bel me gerust als je wilt sparren over het organiseren van een webinar: 06 – 54 266 265.