Door: Judith de Bruijn
25 oktober 2017

Presentatiecoaching via de webcam

MediaMatters biedt mediabedrijven een uniek platform om kennis te maken met internationale startups en scale-ups met innovatieve oplossingen voor de media. Deze startups zijn op zoek naar partners om te groeien, de mediabedrijven zoeken naar ideeën om hun business verder te helpen. MediaMatters brengt deze twee samen om aan nieuwe producten en diensten te werken of om de bestaande business te verbeteren.

Belangrijk ingredient voor een goede matching is een pakkende pitch. Ik ben voor het tweede jaar gevraagd om de jonge ondernemers hierbij te coachen. Omdat het een kort en strak programma was, ben ik met webcam feedback aan het werk gegaan.

Dat werkt als volgt: de pitcher maakt een video met zijn pitch van pakweg 2 minuten.

Ik bekijk de pitch en maak vervolgens een screencast video. Daarin geef ik aan wat bij mij is ‘blijven hangen’, hoe de spreker overkomt en vervolgens loop ik bijna per zin de ingezonden video langs om overal waar mogelijk tips en complimenten te geven.

De video’s werden op woensdag aan mij gestuurd en donderdagochtend waren er 12 feedbackvideo’s gemaakt.

Opdrachtgever: Andre Knol van Immovator.